ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан трећи састанак Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“

Чланови Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ одржали су у уторак, 9. априла трећу седницу, на којој су разговарали о обележавању годишњице од трагедије и чувању сећања на невине жртве масовног убиства 3. маја 2023. године.

Најављено је, да ће ове недеље почети радови за постављање уметничке инсталације у Улици краља Милутина који ће бити завршени до комеморативног дана.

Прецизиране су и потребе које омогућавају имплементацију програмских активности.

Састанку Радне групе присуствовали су и чланови Мултидисциплинарног тима, стручњаци из различитих области, који су износили предлоге из ресора и области у којима су ангажовани.

Чланови Радне групе су представници министарства надлежних за просвету, културу и јавна улагања, Града Београда и Градске општине Врачар, вршилац дужности директора Огледне основне школе „Владислав Рибникар“, два представника породица убијених, као и представници организације Victim Support Europe, Виктимолошког друштва Србије и Института за педагошка истраживања.

Loading