ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржана конститутивна седница Тима стручњака за реформу високог образовања

Конститутивна седница новог састава Тима стручњака за реформу високог образовања (ХЕРЕ тим) одржана је јуче. За председника је изабран проф. др Владица Цветковић. Чланове Тима поздравили су државни секретар проф. др Зорана Лужанин и помоћник министра за развој и високо образовање др Милован Шуваков и Марија Филиповић- Ожеговић, из Фондације Темпус – Еразмус+.

Државни секретар Лужанин навела је да предстоји израда потпуно новог Закона о високом образовању и да у том послу очекују стручну помоћ Хере тима. Др Милован Шуваков,помоћник министра и члан Хере тима, пожелео је добродошлицу члановима изразио је задовољство што ће заједно радити на реформисању високог образовања.

Циљеви Хере тима, како се јуче чуло су , како систем високог образовања треба да допринесе привреди, јавном сектору и целокупном друштву.

На састанку, чланови су износили предлоге за годишњи план рада, а представљени су и закључци са министарског састанка одржаног у Јеревану.

Стручни тим за реформу високог образовања у Републици Србији има задатак да разматра

и прати стање спровођења Болоњског и Лисабонског процеса у реформи образовања, даје иницијативе и предлаже конкретне мере и акције, припрема анализе, извештаје и друге материјале, остварује сарадњу са институцијама на свим нивоима образовања и неакадемским сектором, промовише постигнуте резултате у спровођењу Болоњског и Лисабонског процеса у области високог образовања у Србији, итд. Рад Стручног тим за реформу високог образовања у Републици Србији се финансира из средстава Еразмус+ програма Европске уније.

Имена чланова тима стручњака за реформу високог образовања можете видети ОВДЕ .

Loading