ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржана обука за запослене у школама о олимпизму, олимпијским вредностима, поштовању, пријатељству и изузетности

У оквиру пилот пројекта из области олимпијског образовања „Поштовање, пријатељство и изузетност,  у  четвртак, 28. септембра 2023. године у згради Универзитета у Новом Саду одржана је друга уводна обука за директоре установа, руководиоце разредних већа четвртог разреда и руководиоце стручних већа за физичко и здравствено васпитање, који у складу са потписаним Споразумом о сарадњи реализују Олимпијски комитет Србије и Министарство просвете.

Представници Олимпијског комитета Србије уз предстaвљање Пројеката и материјала које школе могу да користе приликом реализације активности, говорили су, између осталог, о олимпизму, олимпијским вредностима, поштовању, пријатељству и изузетности.

У име Министарства просвете, учеснике је поздравила др Славица Јашић, начелник Одељења за области предшколског и основног образовања и васпитања у Сектору за предшколско и основно образовање и васпитање.

Учесници су имали прилике да присуствују и отварању изложбе „Пут правих вредности“, коју је отворио председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, где су имали прилику да се упознају са историјатом и континуитетом Олимпијског покрета у Србији кроз одабране експонате Олимпијског музеја.

Наредна обука, одржаће се у Нишу,  04. октобра 2023. године, на Факултету спорта и физичког васпитања, чиме ће бити заокружен циклус обука за представнике 51 школе које учествује у пилот пројекта из области олимпијског образовања Поштовање, пријатељство и изузетност“.

 

Loading