ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржана прва седница Радне групе за превенцију и и спречавање насиља у систему образовања и васпитања

Радна група за превенцију и спречавање насиља у систему образовања и васпитања, која је формирана на иницијативу министра просвете Бранка Ружића, одржала је данас конститутивни састанак.

Задатак Радне групе је да изврши анализу постојеће законске регулативе у области заштите од насиља у установама образовања и васпитања и да предложи измене ових прописа из делокруга Министарства у циљу унапређивања области заштите од насиља у систему образовања.

Иако су се на првом састанку чули различити предлози, закључено је да се у наредном периоду размотре све могућности за бољу превенцију, али и адекватнију примену закона, посебно у делу санкција, али и појачавање мере где је потребно. Радна група ће до 20. децембра предложити измене и допуне постојећих закона и подзаконских аката са циљем побољшања заштите ученика и запослених од насиља.

Радну групу, поред представника Министарства просвете, чине и представници министарстава за бригу о породици и демографију, полиције, правде, здравља, за државну управу и локалну самоуправу, представници репрезентативних синдиката у просвети, директори школа, психолози, педагози, као и стручњаци за безбедност.

Loading