ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржана радионица о дефинисању праваца Стартегије развоја високог образовања до 2027. године

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, представници ресорног министарства и високошколских установа у Србији учествовали су у петак, 29. маја 2020. године на радионици поводом дефинисања праваца Стартегије развоја високог образовања до 2027. године.

Након разматрања испуњености Стратегије развоја образовања у Србији до 2020. и пратећег Акционог плана у области високог образовања, разматрани су стратешки правци развоја високог образовања у Републици Србији до 2027. године.

Иначе, рад на Стратегији образовања и науке за период од 2020. до 2027. године, почео је у јуну прошле године. Министарство просвете науке и технолошког развоја почело је у фебруару 2020. године, у Београду и Нишу, стручне консултације о оквиру за израду ,,Стратегије развоја образовања и васпитања до 2027. године“, када је стручној јавности представљена област предшколског и основног образовања и васпитања.

На скупу који је одржан у комплексу  студентског  одмаралишта „Радојка Лакић“ на Авали учествовали су: ректори универзитета у Београду и Крагујевцу проф. др  Иванка Поповић и проф. др Ненад Филиповић, као и проректор за међународну сарадњу Универзитета у Београду проф. др Ненад Зрнић, проректор за наставу Универзитета у Београду проф. др Петар Булат, проректор Универзитета у Новом Саду проф. др Стеван Станковски, потпредседник Националног савета за високо образовање проф. др Бранислав Јеремић, продекан за сарадњу са привредом Економског факултета у Београду проф. др Драган Лончар  и др Александар Јовић, представник Националног акредитационог тела.

Loading