ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржане Спортске игре младих у Београду

Ученици основних школа из целе Србије учествовали су на Спортским играма младих, које су почеле 5. августа 2015. године на Ади Циганлији. Игре, које су трајале четири дана, организоване су под покровитељством Међународног олимпијског комитета , Светске фудбалске федерације и Владе Републике Србије.

Први пут су организоване 1996. године са главним циљем да омогуће основцима и средњошколцима учешће у организованим спортским такмичењима и другим бесплатним активностима током лета.

Најуспешнији појединци и екипе учествоваће на Међународном финалу у Сплиту, крајем августа. Програм манифестације дугорочно је везан уз промотивно-едукативну акцију „Живимо живот без дроге, јер дрога одузима живот“.  Мисија је да деци и младима, како Србије, тако и регије, пружимо прилику да под спортском заставом, кроз „фер плеј“, пријатељско такмичење и едукацију, дају свој допринос ширењу толеранције и хуманизма, поштовању различитости, сузбијању насиља, развоју осећаја заједништва и пријатељства.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је смештај за око 1000 учесника, а победнике, као и све учеснике поздравила је државни секретар проф. др Зорана Лужанин , уз поруку да је радује што користе љетњи распуст за спортске активности. Награде су додељене за 5 спортова, за дечаке и девојчице. Више информација можете погледати  ОВДЕ .

Loading