ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржано Девето заседање српско-француског Мешовитог комитета

У оквиру Уговора о сарадњи којим је установљен Програм интегрисаних активности „Павле Савић” („Партнерство Hubert Curien” PHC), потписаног у Београду 16. јуна 2003. године од стране Министарства иностраних послова Републике Француске и Министарства за науку технологију и развој Републике Србије (садашњи назив Министарство просвете, науке и технолошког развоја) одржано је Девето заседање српско-француског Мешовитог комитета у Београду 14. јануара 2020. године.

 Mешовити комитет је установио да је на Јавни позив за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Француске за период 2020-2021, пријављено 72 предлога пројекта коју су задовољили услове конкурса.

Након разматрања пристиглих предлога, те у складу с утврђеним приоритетима и правилима Јавног позива, одобрено је за финансирање 20 пројеката, који ће бити реализовани почев од 15. јануара 2020. године до 31. децембра 2021. године.

Српском страном Мешовитог комитета из Министарства просвете, науке и технолошког развоја је председавао помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције проф. др Виктор Недовић,  а чланови су били помоћник министра за науку др Марина Соковић,  самостални саветник мр. Светлана Богдановић и саветник Нада Милошевић.

 Француском страном Мешовитог комитета је председавао Мануел Буар, директор Француског института у Србији, а чланови су били Бертран Мије, аташе за сарадњу Амбасаде Француске у Србији Весна Адамовић, саветник у Француском институту у Србији и Арно Одреши, експерт и универзитетски професор на Универзитету  Ремс Шампањ-Арден.

Loading