ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржавања такмичења и смотри ученика уз епидемиолошке мере

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја данас је свим основним и средњим школама упутило допис у коме се наводи да је потребно да сви организатори, укључујући основне и средње школе преузму неопходне активности како би се такмичења организовала уз поштовање свих епидемилошких мера.

 

Циљ такмичења и смотри је афирмација образовно васпитног рада, постигнућа ученика и подизање квалитета образовања. Одлука да се такмичења и смотре одрже уз поштовање свих епидемилошких мера донета је у најбољем интересу ученика и како нико од ученика не би био оштећен и дискриминисан“, рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

 

Уз допис Министарства школама су достављене и препоруке за поступање током одржавања такмичења ученика у циљу превенције и контроле инфекције вирусом Ковид 19 Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“.

 

Како се наводи, потребно је примењивати све мере превенције за спречавање вируса, укључујући и обавезно ношење маске и обезбеђивање мера за појачану хигијену руку и простора. Током одржавања такмичења број ученика у учионици не може бити већи од 15, а неопходно је и одржавање физичке дистанца од најмање 1,5 метара. За контролу спровођења мера неопходно је задужити једну особу, део је препорука Института за јавно здравље.

 

Међу препорукама је, такође, да спортска такмичења буду померена и одржана у тренутку када епидемиолошка ситуација буде повољнија.

Loading