ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Огромно интересовање туристичких предузећа за дуално образовање у Врњачкој Бањи

Задатак Министарства просвете, науке и технолошког развоја је да омогући брже запошљавање младих, рекла је Габријела Грујић, помоћница министра за стратешко планирање, на отварању Каравана образовања „Дух младости“ у Врњачкој Бањи.

Она је истакла да је квалитет образовања који ученици стичу у Угоститељско туристичкој школи мотивисао привреднике, хотеле Соларис, Краљ и друге из Алко групе, да отворе своја врата ученицима и на најбољи начин допринесу унапређењу тог знања.

Државни секретар Владимир Џамић је подсетио да је образовање један од стратешких приоритета Владе Србије, и нагласио да управо дуално образовање треба да омогући  да ученици у току школовања путем учења кроз рад добију практична искуства која ће им обезбедити сигурно радно место.

Мирјана Ковачевић, директорка сектора за едукацију Привредне коморе Србије, истакла је да ПКС даје подршку професионалној оријентацији  младих, привреди да квалитетно учествује о образовању, али и  локалној самоуправи у реализацији планова привредног и друштвеног развоја давањем смерница о профилима кадрова који су привреди потребни.

У име омладинске организације „Spirit of youth“ присутне је поздравио директор пројекта за Врњачку бању и председник Студентског парламента Србије Милан Савић, а манифестацију је отворио помоћник председника општине Душан Стевановић.

У оквиру Каравана одржана је и панел дискусија на тему дуалног и предузетничког образовања на којој су учествовали помоћница министра Габријела Грујић, државни секретар Владимир Џамић, Мирјана Ковачевић из ПКС, као и представници локалне самоуправе и средњих школа.

Најмлађи су имали прилику да се опробају у баскету 3х3, малом фудбалу, полигону, квизу знања, као и да учествују у акцији „Згиб зона“, у којој град који уради највише згибова осваја реновирање дечијег парка или спортског игралишта по жељи.

Loading