ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Окончано полагање завршног испита

Ученици осмог разреда полагали су данас, у петак, 25. јуна 2021. године комбиновани тест, чиме је окончан завршни испит.

Решења комбинованог теста објављена су на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја  на линку https://prosveta.gov.rs/resenja-kombinovanog-testa-2/

Министарство просвете, науке и технолошког развоја до сада није добило повратне информације са терена које би могле указивати на озбиљнија одступања од процедура, али и даље постоји стална комуникација са окружним уписним комисијама, супервизорима и осталим кључним актерима у процесу спровођења завршног испита. 

Ученици су у среду, 23. јуна полагали тест из српског, односно матерњег језика, а у четвртак, 24. јуна полагали су математику.

Прелиминарни резултати завршног испита на нивоу школе биће објављени 27. јуна,  а коначни 2. јула 2021. године.

Попуњавање листе жеља електронским путем преко портала https://mojasrednjaskola.gov.rs/ je од 26. јуна до 3. јула 2021. године, а попуњавање и предаја листе жеља у основној школи, као и унос у базу података непосредно у основној школи је 3. и 4. јула 2021. године.   

Објављивање званичних резултата расподеле по школама и образовним профилима је 11. јула 2021. године.

На завршни испит изашли су ученици осмог разреда и они који су полагали пријемни испит за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа,  полазници програма функционалног основног образовања одраслих, као и ученици који су претходних година завршили осми разред, а до сада нису полагали завршни испит.

Loading