ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Опрема вредна 9,5 милиона динара за предшколске установе

Предшколске установе „Слава Ковић“ у Богатићу и „Сунцокрети“ у Владимирцима  и још 14  предшколских установа у Србији опремљене су захваљујући донацији организације Save the children намештајем,  дидактичким материјалом и рачунарском опремом у вредности од 9,5 милиона динара.

Руководилац Групе за послове предшколског васпитања и образовања Министарства просвете, науке и технолошког развоја Љиљана Маролт истакла је да ће та опрема значајно унапредити услове за квалитетно васпитање и образовање деце раног узраста у овим срединама.

 Игра и активности у оплемењеном и додатно опремљеном простору радних соба биће подстицајна за децу и окружење у којем ће се она осећати добро и имати прилику да се забављају, друже и  уче, казала је она.

Маролт је захвалила организацији Save the children и најавила да ће Министарство просвете наставити да подржава све иницијативе и пројекте усмерене ка унапређивању квалитета, доступности и праведности предшколског васпитања у Републици Србији.

Директорка Save the children за северозападни Балкан Андреа Жеравчић истакла је да постоји дугогодишња сарадња те организације и Министарства просвете како би се остварио заједнички циљ –  квалитетно и доступно образовања за сву децу, а посебно за ону из рањивих група.

Она је нагласила да је образовање у раном узрасту кључно за успешно укључивање у школу, развој и остваривање пуних потенцијала деце.

У оквиру овог пројекта, предшколске установе чије су потребе, према процени Министарства, биле највеће, у потпуности су опремљене свим потребним средствима за рад – намештајем, дидактичким материјалима и рачунарском опремом, уз улагање од 9,5 милиона динара. Срећни смо што смо обезбедили боље услове за учење за децу предшколског узраста у 22 групе у 16 предшколских установа у Србији, рекла је  Жеравчић.

Представнице Министарства просвете, науке и технолошког развоја и организације Save the Children посетиле су данас предшколске установе у Богатићу и Владимирцима поводом промоције пројекта „Јачање социјалног укључивања – једнако и квалитетно образовање за подршку успешног развоја деце северозападног Балкана 2016-2018“.

Loading