ЋИРИЛИЦА | LATINICA

ОШ „Вељко Дугошевић“ из Турије добила библиотеку Савета Европе

ОШ ,,Вељко Дугошевић“ из Турије која  је у пројекту „Подстицање демократске културе у школама“ показала ванредну посвећеност и остварила одличне резултате у унапређењу културе демократије у школи и ван ње добила је од Канцеларије Савета Европе и Амбасада Финске у Републици Србији библиотеку.

Школа се сада може похвалити одличном колекцијом од више од 250 одабраних наслова српске, финске и светске књижевности, у оквиру којих   може понудити и велики број књига на тему образовања за људска права, антидискриминације, говора мржње у издању Савета Европе.

Школа је добила библиотеку Савета Европе поводом обележавања 70 година од оснивања СЕ и у склопу финског председавања Саветом Министара Савета Европе.

Таблу са називом библиотека Савета Европе, на којој је исписан слоган годишњице – „Наша права, Наше слободе, Наша Европа“ открили су у присуству наставника, ученика и представника локалне заједнице, шеф мисије Савета Европе у Београду Тобиас Флесенкемпер и амбасадор Финске у Републици Србији Перти Иконен.

Догађају су присуствовали и представници ШУ Пожаревац и председница Скупштине општине Кучево Славица Булутић.

ОШ „Вељко Дугошевић“ наставља да развија демократске компетенције и планирала је организацију  Конгреса дечјег стваралаштва „Погледај свет очима детета“ 9.маја у Турији.

Текст конкурса можете погледати ОВДЕ, а пријемни формулар можете преузети ОВДЕ.

Loading