ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Oснажити школе у мањим срединама

Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Владимирце и са представницима локлане самоуправе обишао Посавотамнавску средњу школу и Основну школу “Жика Поповић”.
Током обиласка средње школе министар Шарчевић је указао на значај сарадње општинских власти и руководства школе на унапређењу образовног система, која је превасходно видљива кроз образовне профиле који одговарају потребама локлане привреде. Говорећи о успесима и раду основне школe у Владимирцима директор Вера Глишић је истакла да су у последњих 15 година у школи реализовани бројни пројекти којима су у континуитету унапређиване све области живота и рада, од развојног планирања, преко превенције насиља до инклузивног образовања и професионалног развоја наставника. “Тим људи који ради у школи је јако добар. С обзиром да је школа дигитално спремна верујем да ће бити једна од 200 установа које ће ући у новој школској години у пројекат Е-дневник”, рекао је Шарчевић. Он је нагласио да је његов лични интерес да се школе у малим срединама оснаже и да буду максимално укључене у све промене које следе у систему образовања.
Министар Шарчевић је затим посетио Коцељеву, и најпре у селу Доње Црниљево обишао издвојено одељење Основне школе ”Мића Станојловић”. Реч је о објекту који у великом броју похађају ученици из ромских породица, а који је обновљен посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима. Шарчевић је похвалио рад и залагање наставног особља ове школе, које се, како је рекао, континуирано усавршава како би дало пуну подршку ученицима који долазе и социјално-економски угроженог дела популације.
У Коцељеви министар се упознао и са радом средње школе и вртића ”Поветарац”.

Loading