ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Остале без посла због кршења Закона

Директор „Прве основне школе“  из Ужица Даниел Радевић демантовао је наводе две бивше запослене у „Првој  основној школи“ у Ужицу из Истуреног одељења Стапари, учитељице Весне Ковачевић и професора српског језика Биљане Црнић да су добиле отказ у школи зато што нису чланови Српске напредне странке. Наиме, он им није продужио уговоре о раду у овој школској години због кршења Закона и непрофесионалног односа према раду.

Све изречено је најгнуснија лаж.  Нису тачни наводи у новинама и медијима да су ове две бивше запослене добиле отказ што нису чланови СНС, како су пренели поједини медији. Пошто су обе радиле на одређено време нисам им продужио  уговор о раду у новој школској години због кршења Закона о основама система образовања и васпитања, односно несавесног и неблаговременог неизвршавања посла – каже директор „Прве основне школе“ из Ужица.

Он наводи да су одлуке које је донео непопуларне и тешке, али су биле неопходне за даље функционисање школе, те да је то било једино решење за ситуацију у којој се школа нашла.

У извештају школе који је достављен Министарству, пише да је и председник синдиката Небојша Чумић,  потврдио на седници Школског одбора да је све урађено у складу са Законом. Цео колектив „Прве основне школе“, како наводи директор, зна истину и нико се није побунио или изразио незадовољство чињеницом да им уговори нису продужени и да нису ангажоване у овој школској години.

„Прва основна школа“ је највећа школа у граду са 1129 ученика и 130 запослених. Према речима директора, настава се несметано реализује, нижу се успеси ученика и наставника, а ученици су  освојили  и треће место на Светском првенству из роботике одржаном у Шангају.

Loading