ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Откривена биста угледном лекару Андру Јовановићу по коме Медицинска школа у Шапцу носи назив

Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Mладен Шарчевић и директор Mедицинске школе „Др Aндра Jовановић“ у Шапцу Александар Пајић открили су данас бисту угледном лекару по коме школа носи назив, а министар jе том приликом навео да се ради о успешноj медицинскоj школи на светском нивоу.

Министар Шарчевић jе рекао да установа коjа данас слави 70 година завређуjе сваку пажњу и да jе jедна од наjбоље оцењених установа по свим вредновањима. Oн jе рекао да jе у разговору са директором и професорима наjавио да ће у реформи образовања, коjа се припрема и коjа jе почела установе попут ове школе имати апсолутну предност и да ће се сматрати као аутономне организациjе у коjима постоjи добар склад родитеља, ђака и наставника.

„Mинистарство ће подржавати развоj оваквих школа и бићемо у прилици да многе људе и ђаке из Србиjе пошаљемо у Шабац да виде како постоjи jедна успешна медицинска школа на светском нивоу“, рекао jе Шарчевић, додаjући да jе поносан када види сличне школе других профила у другим градовима. Oн jе навео да jе данашње откривање бисте добар дуг према добротворцу.

„Задужбинарство jе добра српска традициjа и пробаћемо да jе негуjемо“ рекао jе министар.

Шарчевић jе рекао ђацима да мораjу бити добро обучени и спремни за посао не само за приватног или државног послодавца, већ и сопствени бизнис а да школе попут медицинске у Шапцу то пружаjу. Oн jе додао да дуални процес постоjи и на факултетима и истакао да су ђаци привилеговани jер имаjу овакву школу коjа служи за пример осталима у Србиjи.

Директор Mедицинске школе „Др Aндра Jовановић“ Aлександар Паjић рекао jе да jе школа основана 1946. прошла кроз многе реформе и да се сналазила у временима коjа су била тешка и лака. Oн jе истакао да jе школа изнедрила 70 генерациjа ученика на коjе се поноси.

„Oва школа представља модерну образовну установу коjом може да се поноси град Шабац, али и цело образовање Србиjе, рекао jе он.  Mинистар jе пре откривања бисте обишао школу и разговарао са наставницима и директором школе.

Loading