ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отвара се ЕПЛО канцеларија у Београду

Први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је са професором Спиридоном Флогиатисом, директором Европске организације јавног права (ЕПЛО) разговарао са  о отварању канцеларије ЕПЛО у престоници Србије.

Отварање Канцеларије овде омогућиће бољу координацију активности и унапређење сарадње међу земљама чланицама ЕПЛО (17), међу којима је и Србија. Сарадња наших правних факултета са високошколским установама и удружењима из више од 70 земаља је већ добра, а са отварањем представништва организоваће се још више трибина, истраживања, обука и других активности у области јавног права, људских права, заштите животне средине и промоцији европских вредности“, рекао је министар Ружић.

Нагласивши да ће то допринети и стварању бољој генерацији правника, адвоката и јачим демократским институцијама широм света, професор Флогиатис истакао је да је од изузетног значаја отварање канцеларије у Србији за рад саме организације.

ЕПЛО има статус посматрача при Генералној скупштини УН, као и у многим другим међународним организацијама и самим тим доприноси и јачању угледа Републике Србије кроз свој рад.

Loading