ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен други Сабор човекољубља

„Нека љубав надјача и не буде плача“  стихови су нашег великог песника Ршумовића којима је данас отворен други Сабор човекољубља у Београду а у организацији Општине Чукарица и Црвеног крста Србије.

Министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић отворио је Сабор и том приликом награђенима у пет категорија доделио признања „ Чари човекољубља“ за исказано човекољубље у 2016. години.

„Драго ми је што је Општина Чукарица успела да обједини и организује једну овакву манифестацију која је многима учинила живот бољим. Овде свакако не би требало да буде крај, већ да се у овакве манифестације укључе и велике компаније и појединци који могу помоћи у прављењу већих фондова за све којима је потребна оваква врста помоћи“ рекао је Шарчевић и додао да Министарство просвете, науке и технолошког је успело да подигне ниво помоћи кроз обезбеђивање бесплатних уџбеника за све породице које имају троје и више деце .

Министар Шарчевић је искористио прилику да похвали матуранте Пиротских средњих школа који су се одрекли свечане прославе матуре и тај новац преусмерили у фонд за лечење деце из Пирота.

Сабор човекољубља Србије је јединствена манифестација која окупља  велики број установа социјалне заштите, хуманитарне организације, удружења, специјалне школе из Србије и Републике Српске, као и друштвено одговорних предузећа и фирми – оне чији дневни рад показују да је, уз човечност и емпатију, живот некоме лакши, али свакако за све лепши. Циљ манифестације је да се привредници и грађани упознају са радом ових установа и организација и у складу са својим могућностима помогну њихов рад односно њихове штићенике и кориснике.

На првом Сабору одржаном прошле године на овај начин обезбеђено је  летовање у изузетном хотелу у  Грчкој за 20 деце са сметњама у развоју и четворо  васпитача (198 пуних пансиона) као и зимовање у хотелу Сателит на Златибору за децу са сметњама у развоју и породицу чије је дете оболело од рака(161 пун пансион). За децу са Косова и Метохије из Ораховца обезбеђена је посета Београду (40 пуних пансиона) поклони, улазнице за објекте и друго. Установама и организацијама које су учествовале на Сабору подељена је хуманитарна помоћ (храна, хигијена и комби возило) у вредности од 3.000.000,00 динара.

Loading