ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен Фестивал науке

Једанаести Фестивал науке, под слоганом „Један на један“, отворен је данас на Београдском сајму, а министар просвете Младен Шарчевић отварајући Фестивал најавио је да ће следеће  године бити отворено још центара за промоцију науке,у којима ће млади стицати знања, али и пријатељства. 

Како је истакао, важно је да постоје фестивали, али и центри за промоцију науке, којих је тренутно 13 у Србији, а током следеће године нова три центра биће отворена у Банату, Централној Србији и Београду.

Министар је указао да је новим буџетом издвојено 15,5 одсто више средстава за науку и образовање, те да ће у 2018. години бити урађено много за образовни систем – скоро сва деца почеће да раде вежбе из природних наука, а следи и  дигитализација образовног система.

Подсетио је да је осим Истраживачког центра у Петници, који је, како је навео, већ афирмисан и познат у свету, ове године афирмисан је један нови центар за лингвистичке науке у Тршићу.

На овогодишњем Фестивалу науке од 14. до 17. децембра у неколико термина на Научно-фантастичној бини у Хали 5 Београдског сајма, Стив Вулф, научни комуникатор из Холивуда, кроз експлозивни научни шоу-програм „Наука иза Холивуда“ откриће посетиоцима Фестивала каква се научна магија дешава иза камера холивудских филмова.

Loading