ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен Кабинет за функционалну процену вида у ОШ „Драган Ковачевић“

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас заједно са супругом председника Републике Тамаром Вучић отварању првог кабинета за функционалну процену вида у Основној школи „Драган Ковачевићу Београду.

За ученике ове школе веома је важно што су добили кабинет који ће пружити додатну подршку и деци и родитељима. То укључује и саветодавни рад са родитељима, као и препоруке за прилагођавање простора, материјала и употребу оптичких помагала“, изјавио је министар Ружић.

Он је оценио да је овај кабинет од великог значаја за наставни процес, који је прилагођен сваком ученику.

Циљ је да се на најефикаснији начин приступа потребама деце и да се користе најадекватније наставне методе и технике“, рекао је Ружић и додао да је ова школа данас модерна васпитно-образовна установа која је испратила бројне генерације, које су успешно наставиле школовање.

Он је овом приликом честитао и Дан школе, који се данас обележава.

Oснована 1954. године почела је да ради школа на иницијативу професора Ивана Станковића у Основној школи „Радоје Домановић“ са два комбинована одељења за слабовиде ученике. Школске 1970/1971. године почиње са радом Основна школа за заштиту вида „Драган Ковачевић“.

Loading