ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен Научно-технолошки парк у Новом Саду

У Новом Саду данас је отворен модеран Научно-технолошки парк, заједнички пројекат Владе Републике Србије и Покрајинске Владе који је подржао Град Нови Сад и Факултет техничких наука. Вредност пројекта је 26 милиона евра.

Представницима медија, академске заједнице и привреде у присуству високих званица обратили су се председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, председник покрајинске Владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, декан Факултета техничких наука у Новом Саду Раде Дорословачки и шефица регионалног представништва Европске инвестиционе банке Дубравка Негре.

Улога овог научно-технолошког парка је да подржава развој иновативних технологија, стартап компанија, високо-технолошка предузећа, али и да јача сарадњу науке и привреде.

Научно технолошки парк у Новом Саду део је мреже коју чине научно-технолошки паркови у Републици Србији, заједно са Београдом, Нишом и Чачком. Циљ овакве мреже је активирање људских потенцијала у свим деловима Републике Србије како би заједнички резултат доприносио научном и технолошком развоју државе. Формирањем овакве инфраструктуре, Србија је постала лидер у региону у овом домену.

У име Министарства просвете, науке и технолошког развоја  отварању су присуствовали државна секретарка Анамарија Вичек и помоћник министра Саша Лазовић.“

 

Loading