ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен нови блок Дома ученика при Пољопривредној школи у Шапцу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић отворио је данас нови блок Дома ученика у склопу Пољопривредне школе у Шапцу.

Изградњом новог објекта за смештај ученика повећан је број места у том дому који ће сада моћи да прими више од 100 ђака.

Након обиласка школе Шарчевић је присуствовао и састанку директора образовних установа у том граду на коме је било речи о плановима за нову школску годину.

Око 670 директора овог лета имаће обуку за лиценце, најавио је министар и додао да ће се реформе наставити у свим сегментима образовања.

Како је навео, нема реформе без дигиталних учионица и биће настављено њихово опремање.

Потребно је да идемо у истом правцу и даље када је дигитализација у питању и ту нема стајања, додао је Шарчевић.

Он је претходно посетио и Основну школу „Мајур“ у Мајуру, крај Шапца у коју је уложено више од 213 милиона динара. Министар је оценио да се у ту школу није дуго улагало.

Оправдана су средства која се улажу у школу, јер се годинама није улагало. Свако дете треба да има исте услове за образовање и васпитање. Верујемо да ће од септембра школа ући у пројекат обогаћеног једносменског рада, казао је Шарчевић.

Средства за комплетну реконструкцију, надоградњу дела школе, као и за изградњу фискултурне сале обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима.

Министар је обишао и Високу школу струковних студија за васпитаче у Шапцу, која је  Одлуком Владе прошле године постала саставни део Академије струковних студија Шабац. На Академији се школује око 1.600 студената на  16 студијских програма.

Министар је рекао да се стрпљиво ради на реформи струковног образовања и формирању академија. Он је оценио да је ова Академија добар пример који би требало да следе и остале установе овог типа.

Квалитет ове установе огледа се у квалитетном кадру, понуди квалитетних студијских програма и броју студената, навео је он.

Шарчевић је најавио да ће бити настављена улагања у инфраструктуру у свим областима образовања.

Loading