ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен новоизграђени павиљон Студентског дома у Крагујевцу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и градоначелник Крагујевца Радомир Николић данас су свечано отворили новоизграђени павиљон IV Студентског дома у Крагујевцу чији је капацитет 153 места.

Укупна вредност инвестиције је 1.543.080 евра.

Инвестиција Министарства просвете, науке и технолошког развоја реализована је  у оквиру Пројекта “Образовање за социјалну инклузију”, финансирана на основу Оквирног споразума Републике Србије и Банке за развој Савета Европе.

Министар је оценио да је реч о значајној инвестицији и да ће се наставити инфраструктурни пројекти у области високог образовања и студентског стандарда.

Сада је капацитет установа за смештај студената у Крагујевцу довољан, а у Београду недостаје око 1.500 места за смештај студената, истакао је министар Шарчевић.

Министар је у Крагујевцу разговарао са ректором универзитета о лошим условима Филума и да ће се тражити решење.

Министарство просвете је у овој години завршило и изградњу и опремање објекта Дома ученика средње пољопривредне школе у Шапцу, са укупно 110 места за смештај ученика као и реконструкцију и опремање Студентског дома у Суботици са 128 места за смештај студената, што је са изграђеним ИВ павиљоном Студентског дома у Крагујевцу укупно обезбеђено 391 нових места за смештај студената и ученика у 2019. години.

Loading