ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен обновљени вртић „Весељко„ у Обреновцу

Обновљени вртић „Весељко“ у Обреновцу, који је потпуно уништен у мајским поплавама, а чију је обнову финансирала фондација „Новак Ђоковић“, данас је свечано отворен. Реконструкција поплављеног вртића коштала је 76 милиона динара и то је највећа донација фондације до сада намењена за реконструкцију и опремање предшколских објеката уништених у поплавама.

На свечаности обратио се помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање одраслих мр Љубиша

Антонијевић, а вртић су отворили градоначелник Београда Синиша Мали и представници фондације Горана Џуџа Јаковљевић. После приредбе коју су извели малишани из „Весељка“, помоћник министра Антонијевић, захвалио се у име Владе Републике Србије и у име Министарства Фондацији на доброчинству.

– Посебно нас радује што су данас малишани добили савремени објекат и опрему за безбеднији боравак и срећније детињство – рекао је Антонијевић.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао да је тај објекат претрпео највеће штете од свих предшколских установа на територији Обреновца током мајских поплава.

-Мало је дуже трајала обнова објекта с обзиром на степен оштећења, али мислим да смо као родитељи и одрасли урадили свој домаћи задатак, а то је да овој деци креирамо окружење у којем ће моћи да лепо проведу детињство – рекао је Мали.

Обновом вртића, како је додао, завршена је реконструкција свих предшколских установа на територији Обреновца које су биле оштећене у поплавама, а у наредних неколико седница најавио је и отварање потпуно новог вртића у насељу Стублине.

Менаџер фондације Горана Џуџа Јаковљевић рекла је да је та организација поносна на обнову вртића и да вртић има најсавременију и најмодернију кухињу, као и да ће малишани моћи у њему да проводе квалитетно време. Она је навела, да је Фондација за поплављене предшколске објекте у Обреновцу укупно издвојила 85 милиона динара, од чега је 76 милиона за обнову „Весељка“, а девет за опремање вртића „Цицибан“ и „Зека“.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић захваљујући се представницима Фондације је рекао:„Комплетан наш град је девета Новакова гренд слем титула, с обзиром на све што је урадио за нас“. Свечаности је  присуствовао и директор Уницефа Мишел Сен Ло.

Loading