ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен реконстрисани Дом ученика у Пожаревцу

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић отворио је данас реконструисани Дом ученика Пољопривреде школе „Соња Маринковић„ у Пожаревцу.

Министар је рекао да након доградње, Дом ученика има укупно на располагању 2.200 квадрата.

„Добили смо 44 нова места за наше ученике, мултифункционалну салу, широк простор опремљен према највишим и најмодернијим стандардима. Ова синергија одличних услова за смештај и рад као и квалитетног кадра школе несумњиво ће дати резултате у виду сјајне деце која ће касније доприносити развоју ове заједнице“, рекао је министар.

Са постојећим смештајним капацитетима од укупно 177 места, након завршетка радова дом располаже са укупно 221 места за смештај ученика. Са овим повећањем броја смештаја изаћи ће се у сусрет актуелним потребама за смештај заинтересованих ученика.

Он је истакао да укупна вредност радова износи 1.040.000 евра, које је обезбедило Министарство просвете, преко Банке за развој Савета Европе.

„Срећан сам што смо заједно у овоме успели, захваљујем се Банци за развој Савета Европе, руководству школе, компанији чији су запослени вредно радили на изградњи дома и мом тиму који је гурао овај пројекат“, рекао је он.

У току је, како је додао, и тендер за опремање дограђеног дела, у вредности од 140.000 евра.

Loading