ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен Сајам образовања и наставних средстава

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић отворио је данас Сајам образовања и наставних средстава под слоганом „Образована Србија – успешна Србија“.

Министар је том приликом рекао да је акценат Сајма на дуалном образовању и да ће на штандовима средњих школа и факултета посетиоци моћи да се информишу о њиховом раду.

„Није то обична пракса коју смо некада имали, већ је то прилика да се кроз образовање стекну одређене категорије радних навика, способности и компетиција“, рекао је Шарчевић.

Осим дуалног образовања на Сајму се могу разрешити све недоумице у вези са инклузивним образовањем и социјалном инклузијом деце.

Своје програме и начин рада на Сајму ће представити основне, средње школе и факултети. Посетиоци ће на једном месту моћи да добију конкретне одговоре на бројна питања попут оних како изабрати одговарајући факултет, шта нуде домаћи, а шта страни универзитети, да ли се определити за државни или приватни факултет, како конкурисати за стипендију.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ове године учествује као излагач на Сајму образовања и наставних средстава од 26. до 30. октобра 2016. године, у Хали 2 (ниво Б) Београдског сајма. Идеја учешћа Министарства је да практично, кроз конкретне примере и на непосредан и креативан начин приближи свим посетиоцима Сајма разноврсне и актуелне теме образовања, обухватајући различите нивое и форме образовања.

 

Loading