ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворена иновативна учионица у Филолошкој гимназији

У Филолошкој гимназији у Београду данас је отворена иновативна ИKТ учионица у којој ће ученици развијати дигитална знања и вештине.

Учионица је отворена у оквиру пројекта „Иновативна пилот ИKТ интегрисана учионица“, уз подршку Министарства просвете Републике Kореје.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обратио се путем видео поруке присутнима и навео да је пандемија вируса корона показала колико је важно развијати дигитална знања у свим сферама, а посебно у области образовања.

Један од приоритета ресорног министарства је дигитализација образовног система“, поручио је Ружић.

Помоћник министра Милош Благојевић захвалио се ресорном министарству Kореје на помоћи у отварању иновативне учионице и навео да је наша земља међу првима у Европи отворила иновативну учионицу.

Он је оценио да је отварање ове учионице корак који ће омогућити да даље развијамо наше знање које се тиче дигиталних вештина.

Поносни смо што је оваква учионица дошла у нашу земљу међу првима у Европи и надамо се да је то први корак у развоју сарадње наше земље и Републике Kореје“, рекао је Благојевић.

Помоћник министра Милан Пашић рекао је рекао је да Министарство просвете Србије већ неколико година реализује низ активности у циљу подизања дигиталних компетенција наставника.

Дигиталне технологије имају значајан потенцијал да допринесу подизању квалитета и досезању исхода образовања ученика и студената, као и одраслих особа укључених у целоживотно учење“, рекао је он.

Додао је да је значај употребе савремених технологија најбоље могао да се види у периоду глобалне епидемије КОВИД-19 када је наш образовни систем имао специфичне изазове и задатке у функционисању установа на свим нивоима.

 

 

Loading