ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворена манифестација М3 – Мај месец математике

Предавањем познатог математичара и популаризатора науке из Сједињених Америчких Држава Берија Ципре вечерас је у Галерији на Андрићевом венцу у Београду отворена овогодишња манифестација „Мај, месец математике“.

У сарадњи са Математичким институтом САНУ, тим Центра за промоцију науке представио је програм овогодишње манифестације у оквиру које ће, током целог маја, посетиоци имати прилику да истраже изложбу „Кроз математичке пределе“, учествују у бројним радионицама, присуствују филмским пројекцијама и низу предавања угледних математичара и познатих популаризатора науке из земље и иностранства.

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Владимир Поповић истакао је да Србија има дугу традицију неговања и учења математике.

Србија се сећа својих великих математичара, а има и веома успешну Математичку гимназију која даје најбоље математичаре на светским такмичењима, рекао је Поповић.

Он је додао да имамо чиме да се поносимо, јер имамо децу која постижу изванредне резултате.

Ми треба само да наставимо да их подржавамо. Ово су важни дани за српску науку и драго ми је што је ова манифестација подигнута на национални ниво, и што ће, надам се, трајати јако дуго у будућности, рекао је Поповић.

На отварању манифестације посетиоцима су се обратили и вд директора Центра за промоцију науке Марко Крстић, директор Математичког института САНУ Зоран Огњановић, помоћник градоначелника града Београда Андреја Младеновић, руководилац програмског сектора Центра за промоцију науке Тања Аднађевић и координаторка манифестације Данијела Вучићевић.

Галерија ће за посетиоце бити отворена сваког дана, осим понедељком, од 10 до 20 часова, од 9. до 31. маја.

Loading