ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворена обновљена школа у Бегаљици

У београдском насељу Бегаљица данас је свечано отворена потпуно обновљена Основна школа „Иво Лола Рибар“. Свечаном отварању школе присуствовали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и градоначелник Београда Синиша Мали.

Министар Шарчевић је рекао да је ове године око 4 милијарде динара уложено у обнову 390 школа које , како је рекао, сада изгледају као  школа у Бегаљици, као нов а не реконструисан објекат. То је сигнал да наредне године урадимо још више, додао је министар и нагласио да је ово још један доказ да се води рачуна о свакој школи, ма где се она налазила.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је испуњено обећање о обнови школе у  Бегаљици, која је сада једна од три најлепше у Београду. Мали је најавио да ће до краја месеца бити  завршен пројекат изградње нове школе у Лештанима.

Школа је у априлу прошле године изгорела у пожару, а у њену обнову Канцеларија за управљање јавним улагањима уложила је  67 милиона динара. Школа је добила и најсавременију опрему, али и први пут у 149 година постојања ученици ће имати на располагању фискултурну салу.

Loading