ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворена студентска поликлиника у Косовској Митровици

Помоћник министра за развој и високо образовање проф. др Весна Мандић присуствовала је данас у Косовској Митровици свечаном отварању Завода за здравствену заштиту студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у том граду.

Отварањем студентске поликлилнике доприносимо развоју овог дела Србије, рекла је Мандић.

Изненађени смо брзином којом је овај пројекат завршен, јер тендер је расписан у априлу. Високошколске установе кроз кадар који ће бити ангажован на поликлиници имају прилику да допринесу развоју, нагласила је Мандић.

Она је додала да је Министарство обезбедило  83 милиона динара за развој студијских програма  и да се пријаве на конкурс, који је данас објављен, могу послати до 30.септембра.

Средства за изградњу, адаптацију и опремања нове студентске поликлинике обезбедили су Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја, Канцеларија Владе Републике Србије за Косово и Метохију и  Студентски центар ”Приштина”.

Жељко Јовић заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију рекао је да је студентска поликлиника још једна установа која ће нам помоћи да одбранимо наш суверенитет и наша права.

Градићемо дупло више него до сада, бићемо јачи и поноснији да бранимо оно што је наше, поручио је Јовић.

Директор Студентског центра ”Приштина” Јово Поповић захвалио је Министарству што брине о здрављу студената  и што је омогућило изградњу објекта, као и Канцеларији за КиМ која је куповином неопходне опреме допринела унапређењу здравствене неге студената али и других грађана који ће имати могућност да добију здравствене услуге у овој установи.

У студентској поликлиници радиће наставни кадар Медицинског факултета, а отварањем новог простора истовремено смо добили 30 нових места за смештај студената, рекао је Поповић.

Loading