ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворено светско бизнис такмичење на Факултету организационих наука

На Факултету организационих наука у Београду данас jе отворено светско такмичење у решавању пословне студиjе случаjа, на коjем учествуjе 16 тимова студената престижних светских универзитета. 

Прилику да организуjе такмичење „Belgrade Busines International Case Competition“ (BBIC C), ФOН jе добио на основу резултата коjе су студенти београдског факултета остварили на светским такмичењима, укључуjући последње, почетком марта, када су победили тимове 11 наjпрестижниjих светских бизнис универзитета на такмичењу у Mонтреалу.

Свечаном отварању на ФOН-у присуствовао jе премиjер Aлександар Вучић, на позив победничког тима тог факултета, а после приjема код председника владе, средином марта, коjи jе тада приметио да су Србиjи управо потребни знање, енергиjа и победнички дух, какви су и њих довели на победнички трон у Kанади.

Поред премиjера, отварању такмичења присуствовали су и министар просвете, науке и технолошког развоjа др Срђан Вербић, проректор за науку, иновациjе и трансфер технологиjе Универзитета у Београду Живослав Tешић и председник Српске асоциjациjе менаџера Mилан Петровић.

Председник Владе Вучић је данас поручио да се не слаже са оним „ниjе важно ко ће победити“:

„ Мислим да jе важно и надам се да ће српски тим да победи, и надам се да ће сви учесници понети лепе успомене из Србиjе“.

Премијер Вучић jе рекао да jе био веома поносан што jе прошлог месеца упознао Србе коjи имаjу успехе широм света и да се нада да ће наставити да постижу успехе и да ће бити томе посвећени као што су били када су победили у Kанади.

„Имаћете нашу пуну подршку. Надам се да ћемо имати прилику да урадимо нешто за вас, за ваш факултет и вас младе људе“, рекао jе премиjер.

Oн jе истакао да се Србиjа ослања на знање у будућности, на наше младе људе, и да се нада да ће они моћи да обнове предузетнички дух коjи смо изгубили пре 50 година.

„Ваш пример показуjе целом свету, овоj земљи и младима ове земље, да можете да будете веома успешни ако сте вредни. Mи имамо веома много талентованих људи са много идеjа, и поносан сам што сам могао да прочитам нешто из ваше студиjе случаjа, за коjу сте освоjили прво место“, навео је премијер.

Oн jе исказао понос због отворености нашег друштва за све те младе људе коjи су дошли у Србиjу, те поручио да сви у свету треба да учимо jедни од других и да веруjе да ће студенти са 16 универзитета коjи су дошли у Београд на такмичење пренети нашим студентима своjа искуства, и обрнуто.

Директорка такмичења и професор ФОН-а Весна Дамњановић и председник такмичења BBICC 2016 Лазар Ђелић пожелели су добродошлицу учесницима и захвалили свима коjи су препознали значаj BBICC као светског такмичења коjе даjе подршку развоjу идеjа наjталентованиjих студената.

Ђелић jе истакао да jе охрабривање наjбољих студената и њихових идеjа кључна вредност BBICC-а коjи, како jе рекао, из године у годину има прилику да угости студенте наjбољих 16 универзитета у свету. 

„Србиjа jе ове недеље добила велику прилику да постане светски центар учења и знања и зато сам вам свима захвалан“, рекао jе Ђелић. 

Дамњановић jе нагласила да jе за успех сваке државе потребна интеграциjа три стратешка стуба – факултета и универзитета, владе и економиjе, односно привреде. 

„Визиjа BBICC jа да охрабри наjталентованиjе студенте да деле идеjе, да имаjу сан и да буду спремни да уче, али и да приме фидбек од своjих колега“, рекла jе Дамњановић. 

Проректор за науку, иновациjе и трансфер технологиjе Универзитета у Београду Живослав Tешић поручио jе да jе jедна од мисиjа универзитета да омогућава квалитетну научни програм, едукациjу, али и размену студента. 

Подсећаjући на почетке такмичења у Београду пре четири године Петровић jе констатовао да jе тада веома мали броj људи увидео значаj тог такмичења. 

„Драго ми jе што jе данас с нама премиjер, jер то показуjе две ствари – да jе наша држава препознала важност изградње пословног потенциjала младих људи, jер jаки менаџери и пословни људи ствараjу jаке компаниjе, коjе ствараjу jаку економиjу, а коjа jе предуслов jаке државе. Друго, његова посета нам показуjе да организатори, факултет и сви ви студенти радите праву ствар“, рекао jе Петровић. 

Tимови са 16 престижних светских универзитета ће се током такмичења суочити са два реална пословна изазова, а своjа решења представиће жириjу коjег чине менаџери и консултанти водећих компаниjа у Србиjи.  Финале такмичења одржаће се 9. априла. 

Loading