ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пашић на обележавању 50 година постојања ШОСО „Антон Скала”

Помоћник министра Милан Пашић честитао је данас наставницима, руководству, осталим запосленима и свим ученицима ШОСО „Антон Скала” у Старој Пазови, значајан јубилеј ‒ 50 година постојања школе, која, како је истакао, носи и од заборава чува светло име чувеног педагога и дефектолога с краја 19. века, за чије се име на овим просторима везују почеци теорије и праксе дефектологије.

Од свог оснивања до савременог доба, школа је успевала да успешно одговори изазовима постављеним пред систем образовања и васпитања у нашој држави и да у континуитету доприноси узвишеној и племенитој просветној мисији у коју је укључена и којој се заветовао дуги низ преданих просветних делатника у њеној историји“, рекао је Милан Пашић говорећи на свечаности поводом јубилеја.

Он је истакао да Министарство просвете подржава визију запослених у школи о будућем раду ‒ да буде подстицајна средина за учење и живот, да услови за живот и рад у њеном окриљу буду усклађени са потребама и интересовањима ученика и временом у коме живе, као и да се у школи уважавају различитости, развија самосталност, али и брига о себи и другима, да наставници и комплетно особље школе буду креативна подршка свим ученицима у њиховом школовању ‒ на путу до будућности која им иде у сусрет.

Позивамо ученике, наставнике и све остале запослене у школи, да на свом путу истрају и увек имају на уму изузетне вредности сазнавања и стварања, уз увек актуелно подсећање сваког појединца да је у остваривању добробити друштва и појединца у нашој држави у свему неопходан и лични допринос“, рекао је Пашић и пожелeо свима срећан и успешан рад!

Loading