ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пашић на отварању 64. Републичког зимског семинара за наставнике српског језика и књижевности

Помоћник министра Милан Пашић, обратио се у уводном обраћању на свечаном отварању 64. Републичког зимског семинара за наставнике српског језика и књижевности, који се одржава на Филолошком факултету Универзитета у Београду и којем је присуствовало и пратило скоро 1400 наставника уживо или онлајн.

У свом обраћању помоћник министра је честитао Савиндан и захвалио се свим просветним радницима на труду, залагању и пажњи којом приступају у раду са ученицима.

Овом приликом захвалио се и Друштву за српски језик и књижевност Србије на успешно реализованим заједничким активностима Министарства просвете и Друштва.

Пашић је истакао да програми Зимског семинара богате и унапређују наставну праксу, односно отварају путеве за постизање виших образовних и васпитних домета у нашим школама на свим нивоима система образовања и васпитања.

„Сматрамо да је од посебне важности да се организатори семинара за наставнике доследно опредељују да у остваривање програма што чешће укључују наставнике практичаре и подстичу их да јавно представљају своја искустава из наставне праксе, јер то у многима од њих рађа ревносне и посвећене истраживаче, који свестрано доприносе унапређивању теоријске мисли о настави и њене практичне реализације“, истакао је Пашић.

Он је истакао и да ће Министарство просвете, имајући на уму изузетан значај матерњег језика и књижевности за целокупно образовање и васпитање на свим нивоима система образовања и васпитања, настојати да у програмима наставе и учења за све узрасте посебну пажњу посвети унапређивању наставе матерњег језика и књижевности, а од струке и науке у овој области тражиће помоћ у проналажењу правих путева да се жељени напредак и оствари.

Друштво за српски језик и књижевност Србије доделило је Захвалницу Министарству просвете за даровано поверење и дугогодишњу сарадњу у остваривању просветног прегалаштва, која је уручена помоћнику министра Милану Пашићу.

Loading