ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пашић обишао ученике у Летњој школи програмирања

Помоћник министра др Милан Пашић обишао је данас полазнике Летње школе програмирања у Сремској Митровици, која се и ове године организује у оквиру пројекта “Изградња кључних рачунарских компетенција- ка радној снази будућности“, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Министарством просвете, уз подршку Владе Републике Србије.

Летњу школу програмирања организује Фондација Петља, као имплементациони партнер на пројекту уз подршку УНДП.

Пашић је са ученицима прве смене, који су данас завршили Летњу школу програмирања разговарао о њиховим утисцима, знањима и вештинама које су стекли учећи програмирање.

Он је полазницима поручио да ће све што су овде научили бити корисно за њихово даље учење и напредовање и пожелео им пуно успеха у наставку школовања.

Пашић је захвалио свима који су учествовали у организацији Летње школе програмирања.

У првој смени било је 50 полазника, а у другој која ће се одржати од 23. до 30. августа биће их исто толико, што значи да ће ове године кроз ову школу проћи 100 ученика и ученица старијих разреда основних школа из Србије.

Програм је конципиран тако да сваки дан ученици и ученице уче програмирање у трајању од оквирно 6 школских часова, а да током поподнева за њих буду организоване радионице, предавања професионалаца из ИТ индустрије, излети, спортски турници и слично. Полазници су смештени у Дому ученика где ће се одвијати и спортске и друге ваннаставне активности, а наставу ће имати у Митровачкој гимназији.

Летња школа програмирања је први пут организована у Вршцу током августа 2022. године, када је такође, учествовало 100 ученика и ученица.

Loading