ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пашић присуствовао државном такмичењу у организацији Црвеног крста

У Црвеном крсту Србије данас је одржано Државно такмичење екипа у реалистичком приказу повреда, стања и обољења.

Волонтерима из 14 организација Црвеног крста који су приказали своја знања из шминкања и симулације повреда пред почетак надметања обратили су се помоћник министра др Милан Пашић и председник Црвеног крста Србије  проф. др Драган Радовановић.

Пашић је истакао важност обука које Црвени крст реализује у основним и средњим школама.

Желим да упутим посебну захвалност Црвеном крсту  Србије и њиховим младим волонтерима, који сваке године у нашим основним и средњим школама широм Србије држе обуке из пружања прве помоћи, које пружају знање како из теорије тако и њихову практичну примену, као и припреме ученика за разна такмичења“, рекао је Пашић.

Додао је да Министарство просвете подржава све активности које доприносе едукацији младих, развијању осећања хуманости, солидарности, лепоте давања, разумевања и сарадње са другима.

„Министарство увек даје подршку активностима које реализује Црвени крст“, рекао је он.

Радовановић је на отварању такмичења истакао је да је Државно такмичење у првој помоћи највећи догађај у Црвеном крсту Србије. Такмичење окупља преко 700 волонтера Црвеног крста са територије целе Србије.
Председник Црвеног крста Србије захвалио је Пашићу на подршци коју Министарство пружа Црвеном крсту у спровођењу едукативних програма са младима.

Верна симулација незгоде, аутентична шминка и уверљива глума незаменљив су део доброг такмичења, али су такође и назаменљив део квалитетног учења прве помоћи. Овакав начин учења прве помоћи има дугу традицију.
Сви такмичари су приказали добро осмишљене креације ситуација незгода које се могу догодити током спортских, музичких или других догађаја који окупљају већи број учесника.

Loading