ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пети Куп Математичке гимназије у Београду

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас свечаном отварању Купа Математичке гимназије у Београду.
Обраћајући се такмичарима министар је указао да Куп Математичке гимназије постаје традиција која шаље лепу слику о Србији.

„Имиџ Математичке гимназије је на високом нивоу у целом региону, а такмичење је прилика да осим рада на задацима млади људи стекну нова пријатељства“, рекао је министар и пожелео успех такмичарима.

На петом међународном такмичењу за ученике узраста до 16 година из области математике, физике и програмирања од данас до 01.јула 2017. године учествоваће 30 екипа из 13 земаља (Русије, Велике Британије, Немачке, Италије, Бугарске, Румуније, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Мађарске и Србије). Циљеви такмичења су, осим подстицања развоја математике, сарадња талентованих ученика из Србије са ученицима из других земаља, и представљање Србије на најлепши начин будућим успешним научницима и пословним људима.
Директор Математичке гимназије Срђан Огњановић рекао је да се нада да ће такмичење протећи у најбољој атмосфери, како би учесници из иностранства, али и наши таленти разменили знања и добили додатан подстрек.
У име генералног спонзора такмичења, Пиреус банке, присутнима се обратила Мирослава Бикић Нешић, менаџер корпоративних комуникација, рекавши да су овакви сусрети веома важни јер уз размену знања, идеја и искуства, доприносе стварању чврстих пријатељстава.

„Млади људи су наша будућност, а када гледам вас сигурна сам да ће та будућност бити светла“, поручила је Нешић.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација су покровитељи Купа Математичке гиманзије.

Loading