ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Петог дана Сајма образовања и наставних средстава представљене активности у области образовања националних мањина и инклузије

На Сајму oбразовања и наставних средстава под називом „Учинимо свет бољим“  данас су представљене активности у области инклузивног и образовања националних мањина.

Образовање у Србији доступно је на 8 језика националних мањина, а на штанду Министарства просвете представили су се ученици појединих основних школа у којима се настава остварује на језицима националних мањина или реализује изборни програм матерњи језик/говор са елементима националне културе.

На штанду Министарства просвете представили су се ученици ОШ „Матко Вуковић“ и ОШ „Сечењи Иштван“ из Суботице, ОШ „Братство јединство“ из Куцуре (Општина Врбас), ОШ „Филип Кљајић Фића“, као и ученици ОШ „Јанко Чмелик“ из Старе Пазове и ученици ОШ „Јован Цвијић“ из Костолца.

Они су рецитовали на језицима мањина, изводили националне плесове, а имали су прилику и да покажу своје знање у квизу Кахут.

Овом приликом представљен је и рад ресурсних центара и опремање школа асистивном технологијом.

Током преподнева представиле су се и Школа за основно образовање одраслих  „Бранко Пешић“ из Земуна  и ученици школе за васпитање и образовање деце са оштећењем слуха, развојном дисфазијом, аутизмом, дисхармоничним развојем, говорно-језичким проблемима „Радивој Поповић“ из Земуна.

У Конференцијској сали у 17.00 часова биће одржан Форум театар на тему говора мреже и дискриминације који реализује Асоцијација младих волонтера уз подршку УНДП.

Loading