ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Плакета за еколошки пројекат Основној школи „Велизар Станковић Корчагин“ из Великог Шиљеговца

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручио је данас у Београду плакету Основној школи „Велизар Станковић Корчагин“ из Великог Шиљеговца, која је победник пилот пројекта „Улога ученика у заштити животне средине“.

Министар је навео да се пројекат реализује у сарадњи са Министарством зашитите животне средине и да су у њему учествовали креативни и посвећени наставници чији је циљ да подигну еколошку свест ученика.

Није било дилеме да је овај пројекат потребан, као и друге активности у школама и ван школа који ће помоћи очувању наше природе и развоју еколошке етике. Као и у свему што радимо – морамо поћи од нас самих, па онда утицати на друге. Овим пројектом смо у 29 основних школа широм Србије успели да подстакнемо многе на мудро и рационално коришћење природних ресурса са циљем заштите и очувања природе, животне средине и еколошке етике“, казао је министар.

Он је честитао ученицима и наставницима ОШ „Велизар Станковић Корчагин“ из Великог Шиљеговца који су привукли пажњу комисије пројектом који је релевантан, одржив и ефектан. Ученици су, такође, показали завидно знање на квизу, који је припремио Завод за унапређивање образовања и васпитања.

Част нам је да шест најбољих школа угостимо у нашем Научно-образовно-културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу и сигуран сам да ћете уживати у тој посети“, рекао је Ружић.

Loading