ЋИРИЛИЦА | LATINICA

План уписа у средње школе је стратегија

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић  обишао је  данас Основну школу „Никола Тесла“ у Бачкој Тополи у којој је завршена прва фаза реконструкције, док је за другу фазу у току израда пројектне документације.

 Ускоро ћемо представити нову мрежу основних  школа, коју Министарство просвете, науке и технолошког развоја ради заједно са  Министарством државне управе и локалне самоуправе, рекао је Шарчевић и указао да нови Закон о основама система образовања и васпитања даје могућност боље организације рада.

Министар је додао да је данас о новинама у образовању Србије разговарао са представницима општине Бачка Топола. Као важну тему, Шарчвић је издвојио план уписа у средње школе и како га урадити квалитетно.

 План уписа није проблем него стратегија. Он не сме да буде у интересу малог броја људи и фонда часова. Не могу се довека школовати исти образовни профили,  а да се не погледа шта је вишак, а шта мањак на тржишту рада. Ученицима није у интересу да седе на бироу за незапослене, нагласио је Шарчевић.

Заменица председника општине Бачка Топола Марина Поповић захвалила је Министарству просвете и владиној Канцеларији за управљање јавним улагањима јер је 32 милиона динара уложено у ОШ „Никола Тесла“.

Loading