ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Победници Литерарног конкурса Министарства просвете и Фондације „РШУМ“

Министарство просвете и Фондација „РШУМ“ објављују победнике Литерарног конкурса за ученике основних школа на територији Републике Србије на слободну тему, а свим учесницима Конкурса захвалио је књижевник Љубивоје Ршумовић.

Драги млади аутори и ауторке, драги родитељи, наставници и ментори, хвала вам на учешћу у нашем креативном подухвату.

Честитке свим награђеним и похваљеним, и велики поздрав и подршка свима који су послали радове. Сви заједно, својим песмама и причама, улепшали сте овај свет.

Другарски поздрав
Ваш Ршум

На Литерарни конкурс, који је трајао током марта месеца, приспело је 2.036 радова из 312 основних школа.

Комисија, коју су чинили књижевник Љубивоје Ршумовић, књижевница Мирјана Булатовић,  директорка ОВЦ „Љубивоје Ршумовић – Spot Hill“ Наталија Ђуровић, књижевник Бранко Стевановић, књижевник Урош Петровић, помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање Милан Пашић, начелница Одељења за послове предшколског и основног образовања и васпитања Славица Јашић и управитељ Фондације „РШУМ“ Бранко Ршумовић, сачинила је током априла ужи избор од 269 радова који су у потпуности одговарали условима Конкурса, док се у најужем избор нашло 130 литерарних радова ученика и ученица.

Услед великог броја квалитетних радова, приређивачи Конкурса су искористили право да прошире фонд награда, тако да награде буду додељене и по разредима, односно да се доделе по три награде за сваки од осам разреда основне школе.

Комисија је установила и награду намењену школи са највећим бројем учесника на Конкурсу. Ову награду је освојила ОШ „Никола Тесла“ из Београда.

Датум и термин свечане доделе награда биће накнадно објављен.

ПРЕУЗМИТЕ:

Резултати Литерарног конкурса за ученике основних и средњих школа на територији Републике Србије на слободну тему

 

 

Loading