ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почела дистрибуција лаптопова и таблета у оквиру пројекта „Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу“

Дистрибуције таблета и лаптопова за дигиталне библиотеке у појединим школама, као и за педагошке асистентеу школама широм Србије почела је данас у Крњешевцима с циљем да се обезбеди бољи приступ учењу на даљину за најугроженије ученике.

Опрема се дистрибуира у оквиру пројекта „Премошћавање дигиталног јаза за најугроженију децу“, а догађају су присуствовали државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја проф. др Ивица Радовић, шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Сем Фабрици и директорка УНИЦЕФ-а у Србији Дејана Kостадинова.

Државни секретар проф. др Ивица Радовић указао је да је један од приоритетних циљева Министарства просвете, науке и технолошког развоја једнако право и доступност образовања за све, без дискриминације.

Током епидемије вируса КОВИД и наставе на даљину посебну пажњу посветили смо укључивању што већег броја деце из осетљивих група у систем образовања кроз индивидуализован приступ, али и набавку опреме у сарадњи са различитим донаторима. Кроз овај пројекат обезбедили смо компјутере и таблете за дигиталне библиотеке, а више од 2000 уређаја биће дистрибуирано школама и биће доступни ученицима. Осим тога, школама ће бити подељени и лаптопови за око 200 педагошких асистената, како би тиме обезбедили бољи приступ учењу на даљину за најугроженије ученике“, рекао је државни секретар.

Министарство, Европска унија и УНИЦЕФ у Србији су удружили снаге да премосте дигитални јаз за неку од најугроженије деце у Србији кроз подршку образовном систему.

Државни секретар изразио је захвалност Европској унији и УНИЦЕФ-у који подржавају развој образовног система у Србији.

Овај пројекат финансира ЕУ и вредан је 2 милиона евра бесповратне помоћи.

Loading