ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почела изградња вртића у Алибунару

У Алибунару је данас положен камен темељац за изградњу новог вртића у оквиру Предшколске установе “Полетарац”.
Изградњом новог објеката  биће обезбеђено 220 нових места за малишане са територије општине Алибунар, који ће бити подељени у 11 група. Инвестиција је вредна преко 150 милиона динара, а вртић ће се простирати на површини од око 1450 метара квадратних.
„Изградњом нових као и доградњом, адаптацијом и опремањем постојећих објеката, Министарство просвете ради на ширењу капацитета предшколских установа широм Србије, чиме даје подршку родитељима, деци и локалној самоуправи.  Важно је да предшколским васпитањем и образовањем обухватимо што већи број деце. Посебну пажњу посвећујемо унапређењу квалитета система предшколског васпитања и образовања“, изјавила је министаркa просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и додала да се посебна пажња посвећује унапређењу квалитета система предшколског васпитања и образовања.
“’Полагањем камена темељца за нови вртић улазимо у реализацију најважнијег пројекта у Општини Алибунар. Наши најмлађи суграђани коначно ће добити адекватан простор за одрастање и образовање, чиме ће се пружити подршка породицама и родитељима и новим генерацијама које су наша будућност. Кроз реализацију овог пројекта, као и других које спроводимо, Општина Алибунар настоји да створи окружење у којем ће деца имати све услове за безбедно и срећно детињство. Ово је заједнички успех и због тога желим да се захвалим Влади Републике Србије и Министарству просвете на подршци у реализацији овог пројекта“, рекла је председница општине Алибунар Зорана Братић.
Изградња нових вртића спроводи се у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, које Министарствo просвете реализује уз подршку Светске банке. Циљ пројекта је повећање свеобухвата деце у систем предшколског васпитања и образовања, као и унапређење квалитета истог. На унапређењу квалитета система предшколског васпитања и образовања ради се кроз обуке и менторске подршке које је до сада прошло преко 20000 васпитача, као и кроз примену Нових основа програма. Битан аспекат Пројекта је и инклузија малишана у систем предшколског васпитања и образовања од најранијег узраста,  поготово оних из социјално осетљивих група.
Loading