ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почела израдња новог вртића у Шиду

Први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и председник Општине Шид Зоран Семеновић свечано су означили почетак радова на изградњи вртића у Шиду.

Нови објекат простираће се на површини од око 1100 м2 и обезбедиће 140 додатних места за децу предшколског узраста која ће бити распоређена у седам васпитних група. Вредност инвестиције је око 131 милион динара, а завршетак радова предвиђен је за 12 месеци.

„Изградњом новог вртића у Шиду настављамо са нашом политиком повећања обухвата деце предшколским васпитањем и образовањем, чиме дајемо директну подршку родитељима, као и развоју и васпитању њихове деце од најранијег узраста. Нови вртић омогућиће да се растерете постојеће предшколске групе у Шиду, као и да се обезбеди квалитетан простор и одлични услови за боравак и рад са најмлађима“, изјавио је министар Бранко Ружић и додао да је ово 12. вртић који Министарство просвете, науке и технолошког развоја гради уз подршку Светске банке.

„Данас сам овде у служби родитеља и деце која ће пут свог формалног образовања започети баш у овом објекту. Наша општина из године у годину бележи потребу за већим капацитетима предшколске установе. Овај објекат ће допринети спречавању стварања листе чекања и додатном  растерећењу родитеља који своју децу поверавају предшколској установи како би се вратили својим радним обавезама“, изјавио је Зоран Семеновић, председник општине Шид и додао: „захваљујући Влади РС и подршци Министарства просвете, науке и технолошког развоја, остајемо посвећени деци и њиховим породицама, и настављамо вредно да радимо у нади да ћемо се пре септембра следеће године окупити на истом месту, спремни за пријем деце у нови објекат вртића.“

Уговор о изградњи новог објекта у Шиду, који је потписан 2. јуна 2022. године између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Општине Шид, део је шире сарадње Министарства и Светске банке и реализује се у оквиру програма „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“. Овај пројекат посвећен је повећању капацитета предшколских установа широм Србије, као и унапређењу знања и вештина стручних кадрова. Вредност инвестиције је 47 милиона евра, а програмом ће бити обухваћена 23 објекта.

Loading