ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почела Међународна студентска недеља  

Државни секретар проф. др Ивица Радовић пожелео је данас добродошлицу студентима из више од 40 земаља који ће бити учесници Међународне студентске недеље у Београду.

Он је истакао да је Међународна студентска недеља у Београду највећи културно-образовни фестивал за младе у југоисточној Европи, који сваке године од 2006. године окупи око 200 домаћих и страних учесника.

Међународна студентска недеља у Београду је платформа на којој се студенти из различитих културних средина окупљају како би разменили идеје и искуства и покренули дијалог о темама од интереса за студентску заједницу и образовање.

Организатор Међународне студентске недеље је студентска организација „Светски омладински талас“  чија је мисија да повезује младе на локалном, регионалном и међународном нивоу и едукује их о актуелним друштвеним темама и проблемима, уз примену метода неформалног образовања.

Свечаности поводом почетка Међународне студентске недеље у Београду присуствовао је и помоћник министра за високо образовање доц. др Александар Јовић.

Loading