ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почела највећа онлајн обука наставника у региону

Више од 150 наставника, стручних сарадника и директора школа у оквиру пројекта „Развионица“ прошло је завршну обуку за тренере који ће изводити онлајн програм стручног усавршавања наставника.

У наредних шест недеља они ће изводити обуку за око 7500 наставника из 122 основне школе, гимназије и средње стручне школе из Србије, који учествују у пројекту.

Оваква врста обуке искорак је из досадашње праксе и представља највећу и најмасовнију онлајн обуку наставника у региону.

Обука у трајању од шест недеља почела је 2. фебруара, а осмишљена је тако да почне тзв. ”нултом недељом” која има за циљ увод у онлајн окружење, а потом следи пет недеља обуке. Оваквим начином обуке биће обезбеђена одрживост програма и након завршетка пројекта „Развионица“.

Циљ „Развионице“ је развој образовања у Србији, кроз јачање „троугла знања“, који чине едукација, истраживање и иновација, као и кроз побољшање учинка образовног система. Циљеви развионице су и занимљивије, ефикасније и квалитетније учење, унапређивање професионалног развоја наставника и ђака, успостављање сталне и успешне сарадња између истраживача, практичара и креатора образовних политика, као и заснивање образовне политике на ваљаним показатељима и истраживачким налазима.

Loading