ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почели радови на изградњи кухињског блока при ресторану Угоститељско -туристичке школе са домом ученика у Врњачкоj Бањи

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић положили су данас камен темељац за изградњу новог кухињског блока школског ресторана „ Истра“ у оквиру Угоститељско-туристичке школе са домом ученика у Врњачкој Бањи. Министарство је из буџета за ове радове издвојило 3.767,990 динара.

„Oваj ресторан, коjи jе историjат Врњачке Бање, данас ће кренути у неке савремене токове. Ово је почетак стварања нових услова за рад. Министарство ће осим финасирања ових радова, пронаћи начина да помогне и у опремању кухињског блока“, рекао је министар Шарчевић, додајући да то оваква школа заслужује.

Он је истакао да ће Министарство настојати да помогне образовно- васпитне установе које поштују педгошке норме и високе стандарде квалитета рада.

Министар Шарчевић је претходно обишао Угоститељско – туристичку школу и разговарао са запосленима и ученицима. Више од 7.000 ђака jе стекло квалификациjе у овоj средњоj школи, што jе према мишљењу министра, изванредан податак за туристичко место, као што jе Врњачка Бања. Према његовим речима, ова школа је пример успешног рада у којој је примењен један од модела дуалног образовања.  Министар, је такође, истакао успех ученика ове школе који раде по туристичким центрима широм света.

Loading