ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почео други круг обука за наставнике у функционалном основном образовању одраслих

Други круг обука наставника који се баве функционалним основним образовањем одраслих почео је данас у 28 школа у региону Београда, Војводине, јужне и источне Србије и трајаће до краја јуна.

Обуком 257 наставника у овом циклусу, заједно са 250 који су андрагошке вештине унапредили у првом кругу, током децембра 2018, њихов број ће у овој школској години достићи више од 500.

Обуку реализује Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Институтом за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду, а уз организациону подршку EPALE националног тима Фондације Темпус.

Део обуке наставници ће проћи и путем интернета, односно уз помоћ EPALE платформе (https://ec.europa.eu/epale/en/). На тај начин учесници ће унапредити своје дигиталне вештине и истовремено добити прилику да своје радове поделе са колегама широм Европе.

EPALE је европска платформа намењена професионалцима у области образовања одраслих у Европи, односно наставницима, професорима, тренерима, истраживачима, доносиоцима одлука и другима који се баве образовањем одраслих.

Платформа омогућава појединцима и институцијама да се информишу о догађајима, као и да размењују добру праксу и ресурсе кроз учешће у групама за дискусију, објављивање ресурса или писање блогова.

Институције могу да представе свој рад и постану део базе институција, што омогућава да их остале институције препознају и по потреби позову да сарађују на пројектима.

Loading