ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почео Међународни сајам технике „Корак у будућност“

Међународни сајам технике и техничких достигнућа, 59. по реду отворен је данас у Београду. На отврању сајма  обратили су се министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић и министар привреде Жељко Сертић.  Министар просвете Срђан Вербић је поручио да су учење и иновације најважније за развој технологије, и да морамо да ухватимо корак као земља са веома брзим променама у свету технологија.

Министар је навео и да такмичење за најбољу технолошку иновацију, постоји већ десет година, те да ће и за средњошколце постојати такмичење за најбољу технолошку иновацију.

Министар Вербић је истакао и значај постојања Научно-технолошког парка „Београд“  који је недавно формиран, као подстицај за технолошке компаније којима је потребно стимулативно окружење, уз помоћ државе и које ће запошљавати младе људе широм Србије.

Министар привреде Жељко Сертић је истакао да велики број компанија које учествују показује да српско тржиште у области технологије има велики потенцијал. Он је рекао да развој сваке земље и економије доминантно зависи од развоја научних достигнућа, пре свега од примене технолошких иновација.

На сајму учествује 500 излагача из 25 земаља и да је то једна од највећих сајамских манифестација која се одржава у Београду.

Loading