ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почетак градње нове школе у краљевачком насељу Рибница

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић положио је данас камен темељац за нову зграду Основне школе „Свети Сава“ у краљевачком насељу Рибница.

Нова школа која ће имати више од 5.000 квадратних метара гради се на истој локацији где се налазио стари објекат, а наставу ће похађати 700 ученика. Вредност пројекта је 391 милион динара укључујући и ПДВ.

Овим значајним пројектом настављамо развој образовања и васпитања и стварамо боље услове и за ђаке и за наставнике. Потребне су нам нове, модерне школе, не само да замене ове које пропадају, које су биле привремене, него када већ градимо да то радимо по најсавременијим стандардима за једносменски рад, рекао је министар Шарчевић.

Школа ће имати 19 учионица, 2 кабинета за техничко образовање, као и посебне кабинете за информатику, физику, хемију, биологију и музичко. Уз објекат школе, биће изграђена и спортска сала у пуном габариту, са укупно 346 места на трибини.

Почетку изградње новог објекта школе присуствовали су и државни секретар Министарства Владимир Поповић, градоначелник Краљева Предраг Терзић, начелник Рашког округа Небојша Симовић и представници локалне и школске управе.

Loading