ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почетак успешне сарадње

Министар просвете, науке и технолошког  развоја Младен Шарчевић  разговарао је данас са представницима Студентског парламента Универзитета у Београду. Теме састанка биле су измене Закона о високом образовању и реевалуација оптерећења студената.

Представници Студентског парламента Универзитета у Београду поздравили су предлог Министарства да се студентима који студирају по старим програмима продужи рок за завршетак студија, као предлог да се студенти који су у текућој школској години остварили 48 ЕСПБ рангирају у оквиру квоте за финансирање из буџета у школској 2016/2017. години.

Министар Младен Шаречвић истакао је да ће након именовања помоћника министра за високо образовање бити формирана посебна радна група која ће темељно припремити нове измене Закона о високом образовању. Према речима министра радну групу чиниће представници Министарства, универзитета и студентских тела и организација. Министар је прихватио позив студената да присуствује трибинама на којима ће своје виђење законске регулативе исказати и студенти који нису део студентских  тела. Један од задатака радне групе биће и анализа рада и организације различитих студентских тела, рекао је министар.

Представници студената указали су министру на хитност и важност реевалуације оптерећења студената и истакли да постоје методологије, које су студенти спремни да примене, које ће као резултат имати прецизан податак колико радних сати вреди један ЕСПБ на факултетима у Србији. Када је у питању реевалуација оптерећења студенти су добили апсолутну подршку министра.

Састанку су присуствовали Марија Радовановић, студент проректор Универзитета у Београду, Владимир Смуђа, члан Статутарне комисије Универзитета у Београду, Бојан Миленковић, студент продекан Економског факултета Универзитета у Београду, Катарина Ивакић, студент проректор Универзитета уметности и Боријан Соковић, председник Савеза студената Београда.

Loading