ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почиње друго полугодиште

Настава у другом полугодишту школске 2014/2015. године према календару образовно-васпитног рада почиње у уторак, 20. јануара 2015, док је на територији АП Војводина почела прошле недеље.

Настава у првом полугодишту завршена је регуларно, а оцене су у свим школама на територији Републике Србије закључене.

У већини школа настава ће се од уторка одвијати уобичајено, са часовима у трајању од 45 минута, док ће у једном броју школа, услед штрајка синдиката просвете, часови бити скраћени на 30 минута, и одржаваће се минимум процеса рада.

Преговори Министарства са четири синдиката просвете у вези са посебним колективним уговором за запослене у школама и домовима ученика, као и у вези са прекидом штрајка су у току, а нови састанак заказан је за уторак, 20. јануар. Очекује се да ће у току ове недеље бити усаглашен посебни колективни уговор између синдиката и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и других министарстава у Влади Србије.

Подсећамо да је текст колективног уговора између Министарства просвете и синдиката већ био усаглашен током децембра, али је добио негативна мишљења надлежних институција. Због тога се током јануара приступило усаглашавању појединих чланова овог уговора.

На преговорима о посебном колективном уговору, осим представника синдиката и Министарства просвете, учествују и представници Министарства финансија, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, као и Агенције за мирно решавање спорова.

Loading